Бито калкулатор

Направете конверзии помеѓу битови, бајти, килобајти, килобајти, мегабити, мегабајти, гигабити, гигабајти, терабити, терабајти, petabits, petabytes, exabits, exabytes, zettabits, zettabytes, yottabits, yottabytes
ВЛЕГНИ ПОДАТОЦИ

Внесете ја вредноста и единицата и кликнете конвертирате, калкулаторот ќе изврши конверзија на сите единици.

Резултати

пропусен опсег, K = 1000

 • Bit 8000000
 • Byte 1000000
 • Kilobit 8000
 • Kilobyte 1000
 • Megabit 8
 • Megabyte 1
 • Gigabit 0.008
 • Gigabyte 0.001
 • Terabit 8.0E-6
 • Terabyte 1.0E-6
 • Petabit 8.0E-9
 • Petabyte 1.0E-9
 • Exabit 8.0E-12
 • Exabyte 1.0E-12
 • Zettabit 8.0E-15
 • Zettabyte 1.0E-15
 • Yottabit 8.0E-18
 • Yottabyte 1.0E-18
Забелешки
Вредноста на K (Kilo) за време на пресметките може да потрае две вредности 1024 или 1000, зависи од кој тип на пресметка сакате да извршите. Размислете за користење на K = 1024 кога разгледувате капацитет за складирање без разлика дали на хард диск, ДВД-а, флеш-меморија или други уреди и медиуми за чување. K = 1000 треба да се користи кога размислувате за автопат, односно брзината со која се пренесуваат информациите.
Примери
Ако вашиот компјутер има 1 KB простор на дискот, вели дека има 1024 B простор, сега пропусната моќ на вашата мрежна картичка е 1 KB / s тогаш се вели дека пренесува податоци до 1000 B / s.
Екстра
Повеќето дел од нашите корисници го користат овој калкулатор како конвертор од бајт, конвертирајќи бајти во mb, бајти на gb, битови до бајти, мегабајти до килобајти и многу други формати.
LET YOUR COMMENT BELOW