Bit CalculatorBit Calculator

Бит Калкулатор

Направете конверзии меѓу битови, бајти, Kilobits, килобајти, мегабити, мегабајти, гигабити, гигабајти, terabits, терабајти, petabits, петабајти, exabits, exabytes, zettabits, zettabytes, yottabits, yottabytes

Кол тип Kilo
OIПропусен опсег (Kilo = 1000 bits)


конверзија табели

b на b 1
b на B 0.125
b на Kb 0.001
b на KB 0.000125
b на Mb 1.0E-6
b на MB 1.25E-7
b на Gb 1.0E-9
b на GB 1.25E-10
b на Tb 1.0E-12
b на TB 1.25E-13
b на Pb 1.0E-15
b на PB 1.25E-16
b на Eb 1.0E-18
b на EB 1.25E-19
b на Zb 1.0E-21
b на ZB 1.25E-22
b на Yb 1.0E-24
b на YB 1.25E-25
Мемо подлога:Вредноста на К (Кило) за време на пресметките може да има две вредности во 1024 или 1000, зависи од тоа кој тип на пресметка сакате да ги исполни. Размислете за користење на К = 1024 кога ќе се размислува капацитет на складирање дали хард диск, DVD, флеш дискови или други уреди и медиуми за чување. К = 1000 треба да се користи кога ќе се размислува на автопат, односно брзината со која информациите се пренесуваат.

пример: Ако вашиот компјутер има 1 MB простор на дискот се вели дека тој има 1024 Б на просторот, сега на пропусната моќ на вашата мрежна картичка е 1 KB / s, тогаш се вели дека пренесува податоците до 1000 B / s

користење: Внесете ја вредноста и единицата и кликнете конвертирате, калкулаторот ќе се изврши конверзија на сите единици..Download this game to enjoy during your free time! (Google Play)

Контакт

Email: [email protected]

за

Ние обезбедуваме калкулатори поврзани со компјутерскиот свет.

јазици

en af ar az be bg bn bs ca cs cy da de el eo es eu fa fi fr ga gl gu ha he hi hr ht hu hy id ig is it ja jc ka kk km kn ko la lo lt lv mg mi mk ml mn mr ms mt my ne nl no ny pa pl pt ro ru si sk sl so sq sr st su sv sw ta te tg th tl tr uk ur uz vi yi yo zh zu
© 2015 - 2017 Bit-calculator.com